Građevinska limarija i krovopokrivački radovi

Montaža građevinske limarije i krovopokrivanje nezaobilazan je segment ukoliko se želi posići željena funkcionalnost bilo kod jednostavnih, a još više kod razvedenih krovnih površina. Osim funkcionalnosti građevinska limarija podiže estetski dojam ne samo krova, vec i cijele kuće.

Imajući sve te činjenice u vidu, "STARTPRODUKT" može Vam ponuditi građevinsku limariju i krovopokrivačke radove od raznih vrsta materijala, raznih oblika i raznih dužina, i to prema vašim željama i stvarnim mjerama vašeg krova.

 


 

Sistem oluka

 

oluk11

 

"STARTPRODUKT" d.o.o. nudi sistem oluka za odvod vode sa krova, sa velikim brojem dijelova i zbog toga udovoljava svim zahtjevima tržišta. Iz sistema odvodnje oborinskih voda izdvajamo: oluke, slivne cijevi, koljena, kotlići, uglovi, snjegobrani i opšavi (vjetarlajsne, podložni limovi, opšavi dimnjaka i sl.)

 


 

 

Lim u obliku crijepa

 

crijeplim

 

Primjenjuje se za pokrivanje svih vrsta objekata od kuća, vikendica, stambenih zgrada i poslovnih objekata. Zbog svoje težine, estetskog izgleda i jednostavne montaže pogodan je i za pokrivanje objekata na kojima se radi nadogradnja. Kod lima u obliku crijepa potrebno je naglasiti postojanost boja i njegovu izdržljivost, te mogućnost proizvodnje u različitim dužinama prema želji kupca.

  


 

Trapezni limovi

 

trapez1

Primjenjuju se kod pokrivanja objekata i oblaganja unutrašnjih i vanjskih pregradnih zidova. Najširu primjenu imaju kod izgradnje industrijskih hala. Osnovna karakteristika trapeznih limova jeste njihova izuzetna izdržljivost pri velikim opterećenjima, zbog čega su izuzetno pogodni kod rastojanja između oslonaca što u mnogome pojednostavljuje i pojeftinjuje konstrukciju.

  


 

Krovni i zidni panel

 

panel1

Krovni i zidni termo paneli mogu biti sa jezgrom od polistirena, kamene vune i poliuretana. I mogu biti u različitim bojama i dimenzijama. Paneli se proizvode od kvalitetnih i trajnih materijala, jednostavno i brzo se montiraju i održavaju, pa su stoga i ekonomski opravdani. Osim toga imaju i jako kvalitetne termoizolacione karakteristike, tako da štede prirodne resurse. Materijali od kojih se sastoje paneli su dva površinska lima izmedu kojih se nalazi toplinski izolator, tj. jezgra od kamene vune ili polistirena.

 

 


 

 

KATALOG

katalog slika mala

C

ce4